torsdag 20 december 2012

Pepparkaks-och-chokladkladdkaka!


Nu så kommer receptet på pepparkakskladdkakan som utlovat, passar kanske bra till julaftonsfikat:

Hantverksgårdens pepparkaks-och-chokladkladdkaka
4 ägg
2 dl socker
200 g smör
2 dl vetemjöl
1 tsk salt
200 g marabou mjölkchoklad
1 msk pepparkakskrydda
2,5 dl mellangrädde
2 tsk pepparkakskrydda
1 msk florsocker
1 msk ljus sirap

Vispa ägg och socker länge till hårt skum. Smält drygt hälften av chokladen tillsammans med smöret och häll i 1 msk pepparkakskrydda (Vi använder såklart Hantverksgårdens egen blandning som finns i butiken men annan går också bra, gärna med extra mycket kardemumma) låt svalna. Vänd i siktat vetemjöl blandat med saltet i äggsmeten och sedan smörblandningen. Häll i smörad och bröad form och grädda mitt i ugnen på 175 grader i 20 minuter.
Vispa mellangrädden blandad med florsockret hårt, hacka resten av chokladen och rör ner sirap, chokladen  och 2 tsk pepparkakskrydda i grädden.  Bred på kakan när den svalnat.

Hoppas det smakar!

Kram
Eva

2 kommentarer:

Cajsas Faster sa...

Tack för det! Jag har provat den här och den var toppengod:)
God JUl. Marie

Eva Ahlström sa...

God Jul tillbaks till dig Marie!